Prisvärd försäkring för din Toyota

Vi erbjuder dig en av marknaden billigaste bilförsäkringar för Toyota. Vår försäkring för Toyota säljs inte via mellanhänder. Bilförsäkringen kan endast köpas Online och alla försäkringshandlingar skickas via e-post. Allt för att kunna erbjuda dig en av Sveriges billigaste försäkringar för Toyota!

Försäkring Toyota

Priset och vår försäkring för Toyota och speciellt framtagen för Toyota med tanke på bilens höga säkerhetsklassning. År 2009 hade Toyota ett stort bakslag där man fick återkalla 9 miljoner bilar pga. problem med gaspedalen. Trots detta anser vi att Toyota är en mycket säker bil vilket genomsyras i vår försäkring för Toyota. I Sverige är Toyota en mycket vanlig bil. Detta gör även att det är relativt billigt att få fram reservdelar till Toyota. Även detta är en faktor som gör att vår försäkring för Toyota är billigare än för många andra bilmärken. Toyota har dock en del "värsting" -modeller, dessa är vi däremot inte lika billiga på som för Toyotas övriga bilmärken.

Toyota är störst!

Toyota Motor Corporation är världens största biltillverkare och har sitt ursprung i Japan. Idag är verksamheten spridd över hela världen. Toyota har sitt huvudsäte i staden Toyota, där företaget startades av familjen Toyoda år 1937.

Design och tillverkning i Europa

De flesta Toyotabilar som säljs i Sverige är designade och tillverkade i Europa (Auris och Avensis i England, Yaris i Frankrike, Aygo i Tjeckien och Corolla Verso i Turkiet). Övriga modeller är importerade från Japan. Toyota har även några bilmärken under sig, först och främst Lexus men även Daihatsu.

En automatisk vävstol blev - Toyota

I slutet på 1800-talet öppnade Sakichi Toyoda Japans första vävfabrik. Hans fabrik var lönsam och 1918 skapade han Toyoda Spinning and Weaving Company. År 1924 skapade han en automatisk vävstol. Han tog patent på vävstolen och för den summa pengar han fick för patentet öppnade hans son, Kiichiro Toyoda grunden för Toyota Motor Corporation som senare startades. Detta skedde 1937.

1963 - Toyota går in i Europa

Efter andravärldskriget slog Toyota igenom och blev Japans största biltillverkare. 1957 lyckades Toyota Crown att ta sig in på den amerikanska marknaden. Europas första Toyota kom 1963. Till en början etablerade man sig i länder utan ett inhemskt bilmärke som till exempel Danmark. Den miljonte Europa-sålde bilen levererades år 2000.

Större än General Motors

Under första kvartalet 2007 passerades en milstolpe, då Toyota för första gången sålde fler bilar än General Motors. Toyota sålde 2,348 miljoner fordon globalt under perioden januari-mars. Därmed passerades GM som samtidigt sålde 2,26 miljoner fordon.

Källa: Wikipedia

Bilförsäkring för Toyota

Netviq har idag inget samarbete med Toyota. Våra bilexperter har däremot satt ihop en mycket konkurrenskraftig bilförsäkring för Toyota som lätt står sig i jämförelse av bilförsäkring med andra försäkringar för Toyota.