Oss kan du kontakta på många sätt!

Med Netviq vill vi erbjuda de billigaste försäkringarna utan att göra avkall på försäkringsvillkoren. För att uppnå detta så säljer vi enbart försäkringarna direkt via vår hemsida. Du väljer själv hur du kontaktar oss när du behöver hjälp eller har frågor.

Ring (0200 259 259), maila, eller chatta med oss

Om Netviq kontaktVår kundservice och skadeavdelning hjälper dig gärna att svara på dina frågor.

Netviqs försäkringar - endast online

Därför kan du anmäla din skada online och du kan kontakta oss via vår online-chatt som är öppen under våra vanliga öppettider. Föredrar du att ringa oss når du oss självklart även via telefon.

Vid skada

Om du råkat ut för en skada anmäler du det enklast till oss via vår online-skadeanmälan. Du kan anmäla det flesta skadorna online - snabbt och enkelt. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta skadeservice på telefon 0200-213 213. Läs mer om hur du anmäler din skada under Anmäl skada.

Kundservice

Om du har andra frågor når du oss framför allt via vår online-chatt. När den är stängd öppnas automatiskt ett e-postformulär så att du kan kontakta oss när som helst på dygnet. Vi återkommer så snart vi är på plats igen. Du kan också skicka e-post direkt till info@netviq.se. Självklart kan du även ringa vår kundtjänst på telefon 0200-259 259. Våra öppettider finner du via länken nedan.

 

  • Våra öppettider

    Våra öppettider

    Vi har generösa öppettider på vår kundtjänst. När vi inte finns på plats är du välkommen att skicka e-post till oss så återkommer vi till dig så fort vi är på plats.

    Läs vidare