Skydda sig mot inbrott - tips...

Här har vi samlat några av våra bäst tips kring hur de enklast kan skydda dig mot inbrott!

Skydda sig mot inbrott

Det finns mängder av bra sätt att skydda sig mot inbrott. Här ger vi dig några tips kring hur vi tycker att du bör skydda dig mot inbrott!

Tänd lampor

Just nu är elpriserna mycket höga men tända lampor (helst kopplade till timers) är oftast det bästa inbrottsskyddet av alla! Larm är bra, men tända lampor gör oftast att tjuven fundererar mer än 2 gånger innan de bryter sig in i villan. Att skydda sig mot inbrott via lampor fungerar bäst om du kopplar ett antal lampor till timers som gör att de tänds vid olika tidpunkter på dygnet. Kom ihåg att många inbrott sker på dagtid när du är på jobbet.

Grannsamverkan mot brott

Att arbeta med Grannsamverkan mot brott är även det ett mycket bra skydd mot inbrott. Principen bygger på att man meddelar sina grannar om man åker bort samt att man som grannar hjälper varandra med att ha koll på vilka personer det är som rör sig på gatan.

Lampor med rörelsedeckare

Ett annat mycket bra skydd mot inbrott är starka strålkastare (gärna 500 Watts lampor) med inbyggd eller separat rörelsedetektor. Dessa lampor tänds när någon rör sig framför de. Det finns lampor med rörelsedeckare som inte tänds på dagen. Nackdelen med dessa rörelsedeckare är om man har mycket djur (ex. rådjur) springades på tomten då de ofta tänds.

Videoövervakning

Ett allt vanligare och nummera prisvärt system för att skydda sig mot inbrott är videoövervakning. Videoövervakning finns i alla tänkbara prisklasser. För att ha videoövervakning på allmänna platser krävs särskillda tillstånd. Du får däremot filma din egen tomt sålänge det just är din egna tom du filmar.

Bra boendeförsäkring

Om du skulle råka ut för en skada så är det viktigt att du har en bra boendeförsäkring. Netviqs hemförsäkring och villaförsäkring är några av de bästa på marknaden. Vår hemförsäkring är även en av Sveriges billigaste hemförsäkringar. Vår villaförsäkring är inte sämre utan är även den en av Sveriges billigaste villaförsäkringar! Här kan du omedelbart räkna på pris på hemförsäkring respektive villaförsäkring: